کابینه رژیم صهیونیستی امید داشت با آمدن ترامپ احتمالا شاید حمایت بیشتری از آمریکا دریافت کند البته بایدن در تسلیح و حمایت از تلآویو سنگ تمام گذاشته بود اما دار و دسته نتانیاهو امیدوار بودند با آمدن ترامپ بتوانند همچنان به کار خود در غزه ادامه دهند اما حتی آمدن ترامپ هم صحنه را برای آنان عوض نکرد و در دوره ترامپ به ناچار به آتشبس تن دادند. توخالی بودن تهدیدات ترامپ مبنی بر تبدیل کردن غزه به جهنم در صورت آزاد نشدن همه اسرای صهیونیست تا شنبه هفته گذشته، هم عملی نشد بماند تا مشخص شود نتانیاهو برای حفظ آینده سیاسی خود چارهای جز دروغگویی و اغراق در مورد دستاوردهای خود در تجاوز به غزه و لبنان ندارد و از طرف دیگر در همین راستا با کمک ترامپ به لفاظی تهدیدآمیز علیه ایران یا لبنان و غزه ادامه میدهد تا چهره شکست خورده اسراییل را ترمیم کند. به خصوص که در این شرایط حماس همچنان با آزادی قطرهچکانی اسرای اسراییلی و پخش این تحقیر توسط خود رسانههای غربی در حال چنگ زدن به چهره اسراییل و آمریکا و تحقیر جهانی آنهاست.
باید توجه داشت که تهدیدات نتانیاهو و ترامپ برای عملی شدن نه بستر داخلی دارد و نه بستر خارجی. در داخل علاوه بر تلفات بیسابقه اسرائیلیها و هزاران مجروح، فضای سیاسی اصلا آماده بازگشت به جنگ نیست. میبینیم که هنوز هزاران نفر از شهرک نشینان شمال سرزمین های اشغالی که با موشکباران حزبا... فرار را بر قرار ترجیح داده بودند، با وجود آتشبس حاضر به بازگشت به شهرکهایشان نیستند و اعتمادی هم به سخنان مقامات اسرائیلی برای تمام شدن ماجرا و برقراری امنیت ندارند.
اما در صحنه لبنان هم صهیونیستها خودشان میدانند اوضاع از چه قرار است. آنها با این توهم که دو ماه بمباران بسیار سنگینتر از جنگ 33 روزه و با به شهادت رسیدن فرماندهان رده بالا حزبا... را تبدیل به یک بدنه بی سر کرده و به شدت تحت فشار است، اقدام به ورود به جنوب لبنان کردند اما در نهایت دیدیم که تا در بیشتر موارد حداکثر بیشتر از سه کیلومتر در مرز نفوذ نکردند، آن هم با تلفات و خسارت زیاد و در بسیاری موارد حتی قبل از آتشبس از برخی مناطق عقب نشستند. پیش از آن تلآویو دچار این خطای محاسباتی شده بود که اگر تا جنوب بیروت نرود، لااقل به راحتی تا رودخانه لیتانی حزبا... را به عقب میراند. اما مقاومت نشان داد که با وجود از دست دادن بسیاری از فرماندهان اصلی خود، توان برهم زدن معادلات دشمن را دارد آنهم در شرایطی که در واقع اسرائیل این بار با حمایت کامل اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا و تسلیحات بسیار پیشرفتهتر از جنگ 33 روزه اقدام به ورود به لبنان کرده بود.
بعد از جنگ نظامی بیحاصل و تن دادن به آتشبس هم با هدایت آمریکا مدتی است که یک جنگ سیاسی و روانی در صحنه لبنان را کلید خورده است که هدف خیالی آنها حذف حزبا... از مناسبات سیاسی و خلع سلاح آنهاست که البته چیز جدیدی هم نیست. تا اینجا هم دیدهایم که با اینکه بعد از آتشبس و در بحبوحه تشکیل دولت در لبنان نماینده ترامپ در کاخ ریاست جمهوری لبنان حاضر شد و در دیدار با رئیسجمهور تهدید کرد که نباید سهمیه 5 نفری وزرای شیعه کابینه لبنان از جنبش امل و حزبا... انتخاب شوند، باز هم 5 عضو مورد نظر از ائتلاف حزبا... و امل انتخاب شدند. در واقع انسجام و قدرت حزبا... چه به لحاظ نظامی و چه به لحاظ پایگاه مردمی از سویی و از سوی دیگر رقابتهای بسیار شدید میان احزاب مختلف سنی و مسیحی لبنانی با یکدیگر، اجازه حذف حزبا... از صحنه لبنان را نمیدهد. حتی این تصور که ارتش لبنان مقابل حزبا... قرار گیرد بیمعناست چراکه بخش عمدهای از بدنه ارتش لبنان یا شیعه است یا از سنیها و مسیحیهای طرفدار حزبا... . به فرض که چنین درگیری هم رخ بدهد، همه میدانند که ارتش از نظر نظامی اصلا در حدی نیست که بتواند از پس حزباللهی بر بیاید که اسرائیل با آن همه توان نظامی نتوانست شکستش دهد. میتوان گفت این تلاشهای اخیر آمریکا و اسرائیل برای تحریک شکاف احزاب غربگرا در برابر احزاب جریان مقاومت است که از عوارض موقت آن تلاش برای جلوگیری از نشستن پروازهای ایران به لبنان است و به نوعی چالشی است برای آزمایش میزان قدرت حزبا... و البته یک هدف کوتاه مدت آن هم میتواند به هم زدن مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرا... باشد؛ مراسمی که قرار است خود یک نمایش قدرت خاص از قدرتمندی حزبا... باشد. حزبا... هم در این شرایط هم با طمأنینه و با لحاظ منافع ملت لبنان اما همچنان با صلابت سر مواضع خود ایستاده است و در عین حال، آمادگی دارد دولت فعلی را مانند زمان دولت سنیوره که امیدوار بود سیستم مخابراتی حزبا... را از بین ببرد، تحت فشار بگذارد. یادمان نرود در آن قضیه بعد از اینکه دولت به شدت غربگرای سینیوره دست به اقدام علیه سیستم مخابرانی حزبا... زد، حزبا... در یک نمایش قدرت بیسابقه از طریق اعضای غیر مسلح خود دست به اشغال چندین ساعته بیروت زد و حمله دروزیها به اعضای خود را به شدت سرکوب کرد، تا دولت سینیوره در شوک عمیقی فرو برود و در مواضع خود تجدیدنظر کند.
مخلص کلام اینکه این دو شکست لبنان و غزه چنان شرایطی برای نتانیاهو رقم زده که برای حفظ آینده سیاسی خود ناچار به دروغگویی و تهدید علیه ایران و جریان مقاومت است و علاوه بر این، حداکثر کار عملیاتی که صهیونیستها فعلا میتوانند، انجام دهند همان ارائه طرحهای غیر عملی تبلیغاتی درباره جابهجایی جمعیت غزه و تنشآفرینیهای موقت و البته بیحاصل در لبنان و بازگشت به سیاست ترور است که قبل از جنگ هم انجام میدادند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد
دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفتوگو با «جامجم» تأکید کرد آییننامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی مطرح شد